Vanhat uutiset


Ilmoitus lisätty 19.4.2013
Savon Mehiläishoitajat ry

Hunajrinki on muuttanut 2011 tehdyn päätäksen mukaisesti nimekseen Savon Mehiläishoitajat ry. Nimenvaihdos selkeyttää normaalin paikallisyhdistyksen toiminnan ja Hunajaringin tuotannollisen toiminnan eron. Jatkossa Hunajarinki nimeä käytetään puhuttaessa tuotannollisesta ja kaupallisesta verkostosta. Savon Mehiläishoitajat ry on normaali SML:n paikallisyhdistys.

Logon saa suuremmaksi klikkaamalla.


Ilmoitus lisätty 16.2.2011
Jatkokoulutusta

Kevään ja kesän koulutuksista lisätietoa Koulutukset -linkistä.


Ilmoitus lisätty 21.10.2011
Ruralia-instituutti

Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti järjestää Mikkelissä koulutuksen ammatti- tai sivuelinkeinomehiläistarhauksesta kiinnostuneille. Koulutus koostuu 8 lähiopetusjaksosta, käytännön harjoittelusta ammattimehiläistarhoilla ja opintomatkasta Israeliin.

Lisätietoja Ruralian sivuilta.


Ilmoitus lisätty 21.10.2011
Tervetuloa alueelliseen mehiläistautiseminaariin Kuopiossa 5.11.2011

Mehiläisten sairaudet ovat valitettavasti yksi osa mehiläistarhausta. Kesän 2011 aikana Savon alueelta on tavattu paljon tavallista enemmän esikotomätää sairastavia pesiä ja siksi alueellisen seminaarin aiheeksi on valittu tämä tauti. Päivän aikana käydään läpi millainen tauti esikotelomätä on ja miten siitä päästään eroon. Vaikka ekm onkin vakava mehiläisten sikiötauti, ei sen läytyminen tarhauksesta ole kuitenkaan maailmanloppu mehiläistarhaukselle. Hyvin monet pitkään mehiläisiä hoitanet ovat tärmänneet tautiin omissa pesissään jossain vaiheessa harrastusta, ja päässeet siitä eroon pesien saneerauksen kautta.

Paikka: Best Western Hotelli Savonia, Sammakkolammentie 2, 70200 Kuopio

Seminaari on kaikille avoin ja ilmainen, ruokailu ja kahvi maksetaan itse. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Lisätietoja: Ari Seppälä 040 7300015 ari.seppala@hunaja.net

Tämän materiaalin tuottamiseen on saatu tukea Euroopan Unionilta ja Maa- ja metsätalousministeriältä.


Ilmoitus lisätty 21.10.2011
Oksaalihappotiputus varroan torjunnan tärkeimpänä keinona

Oksaalihappotiputuksen aika on vasta kun kaikki sikiöt ovat kuoriutuneet ja punkit eivät ole kennokansien alla suojassa. Tällä tavoin saavutetaan torjunnassa paras mahdollinen teho. Tästä johtuen torjunta-aika ajoittuu marras-joulukuulle.

Pidämme käytännön koulutuksen lauantaina 19.11.2011 klo 11.00 Varpaisjärven Pienenmäen tarhalla. (Nilsiän ryhmän kesätapaamispaikka) Perehdymme varroan torjunnan perusturjuntaan oksaalihapolla. Kurssille osallistuneiden on mahdollista olla mukana tarhalla torjuntakierroksella käytännön töissä.

Tilaisuus on avoin kaikille Hunajarinki ry:n jäsenille.
Lisätietoja ja ajo-ohje markku@korpiaho.net tai 0400 658 727